POPIS
Badián je korenie v tvare hviezdy a svojou vôňou pripomína aníz Pri jeho použití buďte opatrní pretože je veľmi aromatický a pri väčšej dávke bude aj pečená kačica na pomarančoch chutiť ako perník V kuchyni celý badián využijete pri kuracom a kačacom mäse, v čínskej a vietnamskej kuchyni, pri zaváraní, varenom víne Mletý badián pri korenení múčnikov, sladkých jedál ako ryžové nákypy, perník, jablkových múčnikov, či hruškových džemov V porovnaní s anízom obsahuje badián približne dvojnásobok vonných silíc
Badián má ale aj liečivé účinky, pomáha pri žalúdočných ťažkostiach, črevných kŕčoch a má obecne priaznivý vplyv na trávenie Používa sa v mnohých sirupoch na kašeľ keďže má antibakteriálne účinky a dokáže upokojiť podráždenie
špecifikácie
Zloženie: 100 % badián celý
Hmotnosť: 50 g
PRAKTICKÉ RADY
Uchovávajte na suchom chladnom mieste Po použití vždy uzatvorte
Domáce perníkové korenie
2 lyžice mletej škorice, 2 lyžice mletého sušeného zázvoru, 1 lyžička mletého badiánu, 1 lyžička muškátového oriešku, 1 lyžička mletého klinčeka, 1/2 lyžičky mletého anízu, 1/2 lyžička mletej vanilky, 1/2 lyžička mletého nového korenia
Všetky korenie pokiaľ nemáte dostatočne jemne mleté, rozmixujte v mixéry Skladujte v uzatvárateľnom pohári Perníkové korenie využijete nie len na pečenie perníčkov ale aj na ochutenie pečeného mäsa, omáčky k mäsu ako napríklad slivková omáčka k bravčovej panenke či dochutenie horúcich čokolád či smoothie
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatný výrobky značky TRS alebo na podobné produkty