POPIS
Barbecue omáčka so sušenými rajčinami od výrobcu My Chilli je vyrobená z farmárskych moravských surovín Táto chilli omáčka získala 1 miesto na súťaži World Hot Sauce Adwards v roku 2017 v USA v kategórii Medium Hot Barbecue Sauces
Táto omáčka v sebe spája sladkosť rajčinového pretlaku, sušených rajčín a ďatlového sirupu, slanosť sójovej omáčky s miernou pálivosťou, ktorú omáčke prepožičiavajú sušené chilli papričky odrody Naga Bhut Jolokia, čo je jedna z najpálivejších chilli papričiek sveta Navyše je tu jemný dymový nádych vďaka údenej paprike a stopy škorice
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: rajčinový pretlak, cukor, ocot (ryžový, balsamico), ďatlový sirup, sušené rajčiny 6,2%, balsamicová redukcia (obsahuje antioxidant disiričitan draselný), sójová omáčka, soľ, údená paprika, trstinová melasa, sušený cesnak, sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia, škorica
Alergény: Obsahuje sóju
Stupeň pálivosti:
Hmotnosť: 270 g
Krajina pôvodu: Česká republika
PRAKTICKÉ RADY
Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte v temne pri teplote 4 až 25°C Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte do 4 týždňov
RECEPT NA BUFFALO WINGS
Ingrediencie1 kg kuracích krídel, 200 g hladkej múky, 1 lyžica mletej sladkej papriky, 1 lyžička sušeného cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 100 g masla, 3 lyžice chilli omáčky Hoppy Smoked Peppers My Chilli, mrkvu a stopkový zeler k podávaniu
Na dip1 vanička krémového syra, 1 kelímok smotany na šľahanie (31 - 33 %), 1 kelímok kyslej smotany, 1/4 lyžičky sušeného cesnaku, soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup1 Kuracie krídla očistite a osušte papierovou utierkou Hladkú múku zmiešajte s mletou sladkou paprikou, sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením Krídla v zmesi obaľte a vyskládajte ich na plech vyložený papierom na pečenie Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 50 minút dozlatova
2 V mise zmiešajte rozpustené maslo s chilli omáčkou a v zmesi obaľte upečené kuracie krídla
3 Mrkvu a stopkový zeler nakrájajte na tenké prúžky
4 Zmiešajte krémový syr, smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, sušený cesnak a ochuťte soľou a čiernym korením
Kuracie krídla podávajte s prúžkami zeleniny a smotanovým dipom
Zdroj receptu: wwwmy-chillieu/products/honey-mustard-sauce
NAGA BHUT JOLOKIA
Chilli paprička odrody Naga Bhut Jolokia dosahuje extrémnu pálivosť 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotiek pálivosti) Táto chilli paprička bola od roku 2007 uvedená v Guinnessovej knihe rekordov ako najpálivejšia chilli paprička sveta Ako ju predbehla paprička Trinidad Scorpion Moruga a neskôr Carolina Reaper s 2 200 000 SHU Naga Bhut Jolokia vznikla krížením chilli papričiek druhu Chinense a Frutescens Pochádza z Indie, ale pestuje sa aj na Srí Lanke (tam je známa pod názvom Nai Mirris - Cobra chilli)
Zaujímavosťou je, že si ju domorodcovia zo severovýchodnej Indie rozmazávajú na ploty alebo ju používajú ako dymovnicu na ochranu proti divokým slonom Využíva sa v k obranným sprejom a v dymových granátoch Naga Bhut Jolokia navyše ochráni telo v horúčavách, pretože zvyšuje potenie a tým sa znižuje teplota organizmu Spolu s červenou papričkou Habanero umožnila krížením vznik najpálivejšie chilli papričky sveta (2018) Carolina Reaper