Logo Logo
Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml
Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml
Krátky popis Exkluzívne produkt Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml od výrobca My chilli u nás nájdete v zľave za 5,49 €
Obvyklá cena
  • 5,49
Výrobca/Značka
My chilli
Hodnotenie
POPIS Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré od výrobcu My Chilli je vyrobená z farmárskych moravských surovín Táto chilli omáčka je vyrobená zo žltých chilli papričiek Habanero, ktoré sú populárnej pre svoju strednú pálivosť, výraznú citrusovú arómu a sviežu chuť, čo je poznať v tejto chilli omáčke Tu sú chilli papričky Habanero viac koncentrované, a tak je táto chilli omáčka iba nepatrne menej pálivá ako chilli omáčka Carolina Reaper Pyré Na ochutenie celého hrncu jedla stačí 1 - 2 kvapky Dávkujte opatrne! Nevhodné pre deti! ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: chilli papričky Yellow Habanero 65 %, ocot, soľ, konzervant: sorban draselný, zahusťovadlo: Xanthan Stupeň pálivosti:       Objem: 20 ml Krajina pôvodu: Česká republika PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte v temne pri teplote 4 až 25°C Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte do 4 týždňov RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lyžica olivového oleja, 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semienok a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množstvo a druh zvoľte podľa požadovanej výslednej pálivosti pokrmu), 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), 1 lyžička sušenej sladkej papriky, 1 lyžica drvenej rasci, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčín (nasekaných), 1/2 lyžice sušenej majoránky, 2 štvorčeky čo najkvalitnejšej horkej čokolády, soľ a korenie, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 400 g sterilizovaných červených fazulí K podávaniu: 2 rajčiny (nakrájané), 2 lyžice čerstvého koriandru, kukuričné tortilly Postup: 1 Olej rozpáľte na strednom plameni, vhoďte cibuľu a za pravidelného miešania ju asi 5 minút opekajte Mala by zmäknúť a zosklovatieť Potom prisypte papriku, chilli, cesnak, sušenú papriku a rascu Smažte ďalších 5 minút, potom ztĺmte plameň, pridajte do panvice mleté mäso a dôkladne ho osmažte Postupte by sa malo rozpadať z väčších hrudiek na úplne malé kúsky Dbajte nato, aby sa opieklo všetko a zo všetkých strán 2 Vývar prelejte do panvice Pridajte konzervované rajčiny, prisypte majoránku, čokoládu, soľ a čierne korenie Dôkladne zamiešajte, pridajte rajčinový pretlak a znovu premiešajte Priveďte k varu, potom zatiahnite plameň na minimum a nechajte všetko 20 minút prebublávať Občas zamiešajte Nakoniec prisypte zliate okvapkané fazule Znova priveďte k varu a ešte krátko povarte Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody Podľa potreby dokoreňte čiernym korením a soľou Podávajte v kukuričných tortillách ozdobené rajčinami a koriandromZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz HABANERO Pôvod papričky Habanero je na Kube Dnes sa pestuje vo väčšsine aj na Belize, Kostarike a v niektorých štátoch USA Typický plod Habanero Red je 5 cm dlhý a až 4 cm široký Dorastá až 70 cm a dosahuje pálivosť 200 000 - 300 000 SHU a patrí medzi veľmi pálivé papričky Nezrelé papričky Habanero sú zelené a počas zrenia menia svoju farbu Najčastejšie sú oranžové a červené odtiene, ale občas je k videniu aj biela, hned a ružová farba Habanero je veľmi obľúbená a často používaná chilli paprička Hodí sa pre prípravu sladko-pálivých jedál, pálivých cukroviniek, do chilli omáčok Táto chilli paprička je rovnako obľúbená pre konzumáciu v čerstvej podobe, ale keďže sa jedná o veľmi ostrú odrody, tak odporúčame opatrnosť
Ďalšie produkty od výrobcu My chilli
Ďalšie produkty v kategórii Chilli omáčky