Logo Logo
Cibuľové chutney My Chilli 260 g
Cibuľové chutney My Chilli 260 g
Krátky popis Dizajnový produkt Cibuľové chutney My Chilli 260 g od výrobca My chilli u nás nájdete v zľave za 5,99 €
Obvyklá cena
  • 5,99
Výrobca/Značka
My chilli
EAN 8594180500129
Hodnotenie
POPIS Cibuľové Chutney od výrobcu my Chilli je vyrobené z farmárskych moravských surovín Toto chutney získalo 2 miesto na celosvetovej súťaži World Hot Sauce Adwards v americkej Lousiane a ďalšie významné ocenenia Jedná sa vlastne o sladkú skaramelizovanú cibuľovú redukciu, ktorá sa skvele hodí napríklad k paštéte alebo k zverine Hlavnou ingredienciou je cibuľa a pikantnosť tejto chutney dodávajú sušené chilli papričky odrody Naga Bhut Jolokia, čo je jedna z najpálivejších chilli papričiek sveta ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: cibuľa 44 %, cukor, hrušky, ocot, hrozienky, soľ, jablkový pektín, sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, klinček mletý 0,05 %, nové korenie Stupeň pálivosti:      Pevný obsah min 172 g Krajina pôvodu: Česká republika Vhodné k: paštike, k zverine PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte v temne pri teplote 4 až 25°C Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte do 4 týždňov DOMÁCA PAŠTÉTA S BRUSINKAMI A BRANDY Ingrediencie4 lyžice brandy, 100 g sušených brusiniek (prepláchnutých), 500 g kuracích pečení, 200 g masla + na zaliate hotovej paštiky, 2 šalotky (nasekané najemno), 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok čerstvého tymiánu, 4 lyžice smotany na šľahanie (31 - 33%), soľ, čierne korenie podľa chuti, guličky červeného korenia a čerstvý tymián na ozdobu Postup 1 Brusinky vložte do misky a prelejte ich brandy Premiešajte a nechajte odpočinúť v chladničke aspoň 2 hodiny (pokojne aj cez noc), aby brusinky nasiakli alkohol Tesne pred prípravou paštéty, brusinky sceďte Brusinky aj brandy dajte stranou k neskôršiemu použitiu 2 Pečienky dôkladne očistite a pokrájajte ich na menšie kúsky V hlbokej panvici rozohrejte lyžicu masla a osmažte na ňom šalotku dozlatova Pridajte cesnak a tymián a minútu opekajte Potom vyberte tymián a pridajte pečienky, ktoré opečte do hneda Pozor, nesmú byť surové, ale zároveň ich neprepečte príliš Maly by byť vo vnútri ľahko ružové Tesne pred koncom restovania k pečienkam prilejte brandy a nechajte čiastočne odpariť 3 Pečienky presuňte do kuchynského robota alebo do sekáčika a rozmixujte ich dohladka Potom pridajte zvyšené maslo pokrájané alebo rozpustené, smotanu ochuťte soľou a čiernym korením Všetko dôkladne premixujte Do hotovej pašteky ľahko vmiešajte brusinky Paštétu presuňte do misky alebo do viacerých malých miesiek, podľa toho, ako ju chcete servírovať Povrch pašteky uhľaďte 4 V rajnici rozpustite maslo na zaliatie pašteky Nechajte ho vychladnúť a prelejte ním vrch pašteky Môžete ju ešte ozdobiť guličkami červeného korenia a lístkami čerstvého tymián Pašteku nechajte v chladničke ztuhnúť Zdroj receptu: wwwapetitonlinecz ČO JE CHUTNEY? Chutney je anglický názov pre čatní, je to hustá omáčka pripravená zo zeleniny alebo z ovocia Pochádza z Indie a môže byť ochutená napríklad cesnakom, horčicou, hrozienkami, octom atď Veľmi obľúbené je cibuľové čatní, kde je hlavnou ingredienciou skaramelizovaná cibuľa Čatní sa používa k dochuteniu mäsových a vegetariánskych jedál Môže byť sladké, slané, ostré alebo ľahko pikantné U nás sa s čatní stretnene väčšinou v pohári, ale v Indii sa vždy pripravuje čerstvé zo sezónnych surovín Čatní sa pripravuje tak, že sa suroviny varia tak dlho, kým sa celkom nerozvaria a potom vznikne hustá omáčka alebo pasta Čatní nielen zvýrazňuje chuť jedla, ale tiež stimulujete…
Ďalšie produkty od výrobcu My chilli
Ďalšie produkty v kategórii Chilli omáčky