POPIS
Keramická nádoba na olej a ocot od výrobcu Emilie Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom Nádoba na ocot a olej je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn v granátovej farbe Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu Nádoba je vybavená kovovou nálievkou pre jednoduché dávkovanie Nálievka je usadená v korkovej zátke
Nádoba na olej Emile Henry je nepriehľadná a bude tak nielen ozdobou vašej kuchyne, ale predovšetkým ochráni olivový olej pred slnečnými lúčmi Vďaka tomu zachová ako charakteristickú chuť a predlžuje jeho životnosť Priemer fľašky je 7,5 cm a jej objem 450 ml Môžete ju samozrejme použiť na uskladnenie aj iných olejov a tiež na ocot napr na balsamico
ŠPECIFIKÁCIE
Priemer: 7,5 cm
Objem: 450 ml
Materiál: keramika, korok (zátka), nerezová oceľ (nálievka)
Farba: granátová
VÝHODY A NEVÝHODY
Nádoba na olej a ocot je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom
Ručne vyrobené
Krásny francúzsky dizajn
Nádoba je vhodná do rúry, do mikrovlnky, do umývačky, do chladničky aj do mrazničky
Ochráni olej pred vzduchom a svetlom a tým predĺži jeho životnosť a zachová jeho charakteristická aróma
Možné použiť na olej aj ocot
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno, ale iba nádoba bez korkovej zátky a bez nálievky
EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVIE
Extra panenský olivový olej sa vyrába priamo z olív (plody olivovníka) mechanickými spôsobmi Olivy sa z vetvičiek nesmú otrhávať, ale musí sa počkať, kým sami spadnú do pripravenej plachty Olivy sa lisujú za studena, čím sa v oleji zachová maximum vitamínov a zdraviu prospešných látok Do oleja sa nepridávajú žiadne iné látky Extra panenský olivový olej obsahuje vitamíny D, A, K, E a vysoké množstvo mono-nenasýtených mastných kyselín (zdravých tukov) Vďaka tomu sa používa nielen na konzumáciu, ale tiež v liečiteľstve a v kozmetickom priemysle
Extra panenský olivový olej má priaznivý vplyv na trávenie, podporuje metabolizmus, pomáha pri liečbe ochorení žalúdka, znižuje koncentráciu žalúdočných kyselín, bráni vzniku žalúdočných vredov, podporuje funkciu žlčníka, posilňuje pečeň, uľahčuje vylučovanie škodlivých látok z organizmu, pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru, pomáha pri zápche Dodáva telu energiu a umožňuje bunkám lepšie získavať energiu z cukru, je vhodný aj pre diabetikov Má nižšiu energetickú hodnotu ako maslo alebo iné druhy olejov, pomáha pri chudnutí a pri redulčnej diéte
PRI AKEJ TEPLOTE SA PREPAĽUJE OLIVOVÝ OLEJ?
Olivový olej sa prepaľuje obecne pri nižšej teplote a tak je vhodný predovšetkým na studenú kuchyňu napr do šalátov, zálievok, finálne pokvapkanie hotového pokrmu atď Pokiaľ predsa len chcete olivový olej použiť na smaženie, odporúčame najprv rozpáliť panvicu a olivový olej naliať až tesne pred vložením smaženého pokrmu alebo súčasne s ním Pre svoje zdravie však urobíte lepšie, keď na smaženie použijete iný druh oleja s vyšším bodom…