POPIS
Tradičná čínska omáčka Hoisin je charakteristická pre svoju nasladlú chuť, hustú konzistenciu a tmavú farbu Hosin omáčku tvorí najmä sójová a sezamová pasta, so solenými chilli papričkami Čínsky názov omáčky doslova znamená „chuť mora“, a preto vás určite neprekvapí, že sa používa pri dochucovaní hydinových jedál, rýb a plodov mora a celkovo v ázijskej kuchyni Využijete ju pri príprave smažených rezancov, ako marinádu na mäso či dip k zelenine Vyskúšajte nový recept s Hosin omáčkou a ochutnajte doposiaľ nepoznané chute
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: cukor, voda, fermentovaná pasta zo sójových bôbov(voda, soľ, sójové boby, pšeničná múka), sušené sladké zemiaky, farbivo E150a, modifikovaný kukuričný škrob, sušený cesnak, sezamová pasta, korenie, solené chilli papričky, kyselina octová E260
Hmotnosť: 397 g
Alergény: Obsahuje sóju, lepok, sezam
Vhodné na: marinády, dipy, smažené rezance, dochucovanie jedál z rýb, hydiny a plodov mora
NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pre 100 gramov)
Kalórie: 956 kJ / 226 kcal
Tuky: 1,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 51 g z toho cukry: 49 g
Bielkoviny: 1,7 g
Soľ: 6,9 g
Ázijské rezance so zeleninou, kuracím mäsom a Hoisin omáčkou
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 35 minút
Ingrediencie: 1 balenie malých šampiónov, 1/2 červenej papriky, 1/2 žltá paprika, 1 lyžička škrobu, 1 väčšia mrkva, 3 ks červenej cibule nakrájanej nadrobno,1 ks zázvor, 1 chilli paprička, 1 malá cuketa, 3 ks prelisovaného cesnaku, 500 g čínske rezance (môžete použiť Udon, sklenené rezance aj ryžové rezance na Pho Bo), 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Hoisin omáčky, 1 kg kuracích pŕs, 1 jarná cibuľka na ozdobu
Postup:
1 Najskôr si očistíme zeleninu: papriky na prúžky, šampióny na štvrťky, mrkvu na hrubšie kolieska, cuketu na hrubšie
2 Rezance si necháme odstáť v teplej vode (nie vriacej)
3 Rozohrejeme si WOK panvicu a nakrájame si mäso na menšie časti
4 Mäso zprudka opečieme, pridáme cibuľu, zázvor, cesnak a škrob zmiešaný v studenej vode
5 Mäso dáme bokom a pripravíme zeleninu vo WOK: zprudka opečte a potom pridajte aj mäso
6 V miske zmiešajte sójovú a Hoisin omáčku, podlejte mäso a zeleninu a nechajte ich chvíľku variť (zelenina by nemala byt rozvarená)
7 Naservírujte do misiek Made in Japan, v ktorých sa bude jedlo pýšiť a posypte jarnou cibuľkou a jemnými kolieskami chilli papričkami
TIP: Zázvor a chilli použite podľa toho ako máte radi pálivé jedlo Keďže sójová a Hoisin omáčka sú dosť slané dávajte si pozor aby ste nepresolili celý pokrm Kuracie mäso môžete nahradiť krevetami, hovädzím mäsom alebo si spraviť len vegetariánsku variantu
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty ázijské potraviny