POPIS
Horčičná chilli omáčka od výrobcu My Chilli je vyrobená z farmárskych moravských surovín Táto chilli omáčka získala 3 miesto na celosvetovej súťaži World Hot Sauce Adwards v americkej Lousiane a ďalšie významné ocenenia
Jedná sa o skutočne unikátnu chilli omáčku na českom trhu, ktorá je vytvorená z kvalitných ingrediencií a má skvele vyvážený pomer korenia, chilli a kvalitného medu Pikantnosť jej dodávajú sušené chilli papričky odrody Bhut Jolokia, čo je jedna z najpálivejších chilli papričiek sveta Jej použitie je veľmi univerzálne
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: horčica 51 % (pitná voda, horčičné semeno, ocot, cukor, soľ, kurkuma, výťažok korenia), cukor, ocot, jablková šťava, med 6 %, sójová omáčka (voda, sójové bôby, soľ, cukor, pšeničná múka, sójový extrakt), horčičné semeno, chilli sušené (Jolokia), zmes korenia
Alergény: Obsahuje horčicu, sóju
Stupeň pálivosti:
Objem: 185 ml
Krajina pôvodu: Česká republika
PRAKTICKÉ RADY
Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte v temne pri teplote 4 až 25°C Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte do 4 týždňov
RECEPT NA BRAVČOVÚ PANENKU S FAZUĽKAMI
Ingrediencie
bravčová panenka (cca 0,5 kg), bravčové sadlo, hrsť čerstvých lístkov šalvie, 100 g anglickej slaniny, 450 g zelených fazuliek, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, horčičná chilli omáčka s medom My Chilli k podávaniu
Postup
1 Bravčovú panenku odblaňte a rozkrojte ju na dve polovice
2 Na panvici rozpustite sadlo a zprudka na ňom panenku opečte zo všetkých strán (cca 2 - 3 minúty)
3 Pekáč vyložte lístkami šalvie a na ne dajte opečenú panenku Pečte v rúre predhriatej na 200°C asi 15 minút (aby bola dostatočne prepečená, ale aby nebola suchá, ostala vo vnútri ružová)
4 Fazuľkám odrežte špičky a varte ich asi 5 minút vo vriacej osolenej vode Potom ich rýchlo zchlaďte v ľadovej vode, aby ostali zelené
5 Slaninu nakrájajte na kocky a osmažte ju vo výpeku z panenku Potom do nej vmiešajte uvarené fazuľky a dajte stranou
6 Panenku po upečení nechajte 5 minút odpočinúť Podávajte so slaninovým fazuľkami a horčičnou chilli omáčkou
Zdroj receptu: wwwmy-chillieu/products/honey-mustard-sauce
NAGA BHUT JOLOKIA
Chilli paprička odrody Naga Bhut Jolokia dosahuje extrémnu pálivosť 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotiek pálivosti) Táto chilli paprička bola od roku 2007 uvedená v Guinnessovej knihe rekordov ako najpálivejšia chilli paprička sveta Ako ju predbehla paprička Trinidad Scorpion Moruga a neskôr Carolina Reaper s 2 200 000 SHU Naga Bhut Jolokia vznikla krížením chilli papričiek druhu Chinense a Frutescens Pochádza z Indie, ale pestuje sa aj na Srí Lanke (tam je známa pod názvom Nai Mirris - Cobra chilli)
Zaujímavosťou je, že si ju domorodcovia zo severovýchodnej Indie rozmazávajú na ploty alebo ju používajú ako dymovnicu na ochranu proti divokým slonom Využíva sa v k obranným sprejom a v dymových granátoch Naga Bhut Jolokia navyše ochráni telo v horúčavách, pretože zvyšuje potenie a tým sa znižuje teplota organizmu Spolu s červenou papričkou Habanero umožnila krížením vznik najpálivejšie chilli papričky sveta (2018) Carolina Reaper