POPIS
Japonský nôž Santoku Zwilling Miyabi z rady 5000FCD má čepeľ o dĺžke 18 cm, ktorá má autentický japonský tvar s damascénskym (premenlivý vzor z rôznych uhlov pohľadov) dizajnom čepele Nôž Santoku je typický pre ázijskú kuchyňu a je obdobou pre európsky kuchársky nôž Japonský nôž má univerzálne využitie - ideálny na krájanie, sekanie, drvenie, vhodný na zeleninu, mäso, ryby aj bylinky V ázijskej kuchyni sa používa najmä na krájanie zeleniny na tenké rezance a pri krájaní mäsa na malé kúsky pre rýchlu prípravu v panvici WOK Dlhá a široká čepeľ s jemným ostrím prináša rovnomerné rozloženie váhy Krájanie je vďaka tomu pohodlné a presné Vyššia fazeta (skosená hrana ostria) znižuje trenie a krájanie je tak presnejšie
Tento nôž má vykrojenú záštitu, ktorá bráni skĺznutiu prstov pri krájaní a komfortná rukoväť tvare D pre dokonalé vyváženie a maximálnu kontrolu nad nožom Rukoväť je vyrobená z Cocobolo Pakka, čo je exotické drevo, ktoré nožu dodáva luxusný vzhľad Eleganciu podtrhuje premyslené dekoratívne prvky ako je zdobená červená linka, ktorá v Japonsku symbolizuje úprimnosť, náruživosť a nadšenie Mozaikový čep a nerezová pätka s logom dodáva atmosféru Ďalekého východu
Jadro je vyrobené z dvakrát tvrdenej chrómovej ocele Damascénsky vzhľad je vytvorený vďaka 48 vrstvám nerezovej ocele, ktorá je kalená pri teplote - 196°C, čo prináša extrémnu tvrdosť 60 HRC (Rockwellovej stupnice) Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým brúsením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou Symetrický brus a ostrie Katana Edge zaisťuje jednoduchý prienik surovinami Vykrojená záštita bráni skĺznutiu prstov na ostrie, a tým zvyšuje bezpečnosť pri krájaní Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože
ŠPECIFIKÁCIE
Dĺžka ostria: 18 cm
Dĺžka noža: 32 cm
Výška čepele: 4,6 cm
Hmotnosť: 211 g
Materiál: nerezová oceľ, chrómovaná oceľ, drevo Cocobolo Pakka
Farba: strieborná, čierna
Záruka: doživotná - na výrobné vady čepele
1 Oceľ
Čepele nožov sú vyrobené zo 49 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice Jadro noža je vyrobené z FC61 (dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote - 196°C, vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou Nože majú unikátny damascénsky (premenlivý vzor pri rôznom uhle pohľadu) dizajn
2 Rukoväť
Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z exotického dreva, ktoré spolu s premyslenými detailami dodáva nožom luxusný vzhľad Rukoväť zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom
3 Ostrie
Čepeľ je symetricky brúsená, čo spolu s ostrím Katana Edge zaručuje jednoduchý prienik surovinami Trojfázové ručné ostrenie tradičnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskymi majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele dlhotrvajúca
4 Záštita
Záštita noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža Vykrojená záštita je tvarována tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas krájania (bráni skĺznutiu prstov na ostrie noža)