POPIS
Špeciálna jazmínová ryža na prípravu ázijských jedál, ktoré má stredne veľké zrná a jej jedinečná aróma dodá pokrmu nezameniteľnú chuť Jazmínovú ryžu využívajú najmä v ázijskej kuchyni, kde je nevyhnutnou ingredienciou napríklad na prípravu zeleného kari Výborná je tiež v kombinácií s mäsom, krevetami či vo sladkých úpravách, pretože jej chuť je veľmi jemná
Pripravte si indické butter chicken bohaté na rôzne chute a vône
Aký je rozdiel medzi Jazmínovou a Basmati ryžou?
Basmati ryža má jemne orieškovú chuť a vôňu Bielu farbu získava odstránením vonkajšej šupky Je prirodzene bezlepková a rýchlo stráviteľná Po uvarení sa nelepí
Jazmínová ryža má kvetinovú chuť aj vôňu Môže pripomínať ryžu Basmati ale po uvarení sa lepí a tak je vhodnejšia skôr na nejaké nákypy a k jedlám pripravované z mäsa
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: jazmínová ryža
Hmotnosť: 1 kg
Krajina pôvodu: Thajsko
* Fotografia je iba ilustračná Odoberáme pre vás jazmínovú ryžu od viacerých výrobcov, aby sme zaistili vždy najnižšiu cenu Kvalita aj množstvo je však vždy zachované
NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pre 100 gramov)
Kalórie: 1465 kJ / 350 kcal
Tuky: < 0,5 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: < 0,5 g
Sacharidy: 79 g z toho cukry < 0,5 g
Bielkoviny: 7 g
Soľ: < 0,1 g
Vláknina: 2 g
PRAKTICKÉ RADY
Skladujte v suchu a chlade, chráňte pred teplom
NÁVOD NA PRÍPRAVU
Ryžu prepláchnite vlažnou vodou a nechajte poriadne okvapkať Vložte ryžu do hrnca a pridajte studenou vodou v pomere 1 : 1,5 a osoľte podľa chuti Varte za mierneho varu pod pokrievkou zhruba 10 - 12 minút Potom odstavte a enchajte dojsť asi 10 minút pod pokrievkou
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíku a pokračujte v nákupe
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ďalšie thajské potraviny alebo na podobné produkty