Logo Logo
Kremžská horčica s chilli Moruga 200 g
Kremžská horčica s chilli Moruga 200 g
Krátky popis Vo zľave produkt Kremžská horčica s chilli Moruga 200 g od výrobca Jiří Kosina u nás nájdete najlacnejšie za 4,99 €
Obvyklá cena
  • 4,99
Výrobca/Značka
Jiří Kosina
Hodnotenie
POPIS Kremžská horčica s Morugou je ručne vyrobená a neobsahuje siričitany Kremžská horčica sa hodí predovšetkým k mäsu, na marinády alebo na prípravu zálievky do šalátov Táto horčica je ochutená sušenými chilli papričkami odrody Trinidad Scorpion Moruga, čo je druhá najpálivejšia chilli paprička sveta (2017) Horčica s Morugou je teda extrémne pálivá Nie je vhodná pre deti a osoby citlivé na kapsaicín (látka obsiahnutá v chilli papričkách, ktoré spôsobujú ich pálivosť) a je nutné ju dávkovať s veľkou opatrnosťou ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: pitná voda, BIO vinný ocot biely, horčičné semienko, trstinový cukor, himalájska soľ, sušené korenie Trinidad Scorpion Moruga (min 1 %) Alergény: Obsahuje horčičné semienko Neobsahuje siričitany  Vhodné k: mäsu, na marinády, do šalátov Hmotnosť: 200 g PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte pri teplote do 20 ºC a chráňte pred priamym slnečným žiarením Nie je vhodné pre deti! HORČIČNÉ SEMIENKO A JEHO VPLYV NA ZDRAVIE Horčičné semienko obsahuje vitamín C, A, B6, draslík, sodík, vápnik, horčík, železo, karotenoidy a antioxidanty Horčičné semienko zlepšuje krvný obeh, prekrvuje ztuhnuté ruky a nohy, pomáha pri zažívacích problémoch (zápcha, nadúvanie, žalúdočné ťažkosti), pri liečbe reume, artritíde, karpálneho tunela, posilňuje imunitu, vyrovnanie hladiny hormónov v tele, podporuje dobrú náladu a uľavuje od únavy, je dobré na detoxikáciu Horčičné semienka umožňujú rýchlu rekonvalenscenciu po ochorení, ničia parazity, znižujú cholesterol, čistí krv a organizmus, posilňuje srdce, rozširuje tepny Horčičné semienka sa využívajú pri výrobe rôznych druhov horčíc, do nálevov alebo môžete použiť naklíčené semienka napríklad do šalátov  Ako naklíčiť horčičné semienka? Rozložte semienka na papierový obrúsok a polejte ich vodou Udržiavajte ich neustále vlhké až do doby, kým nenaklíčia Prvé klíčky môžete ostrihať tak za týždeň TIP: Na prekrvenie si môžete pripraviť zábal z horčičných semienok Budete potrebovať pár čiernych horčičných semienok, ktoré odporúčame nadrviť v mažiari najemno K semienkam prilejte pár lyžíc teplej vody a rozmiešajte Vzniknutú kašičku potrite problematické miesto To za pár minút zčervená a prekrví sa Ideálne pri liečbe karpálneho tunela TIP: Pri zažívacích ťažkostiach odporúčame rozkúsať pár bielych horčičných semienok, ktoré prekrvia tráviaci systém Čierne zrniečka sú ostrejšie, preto vnútorné užívanie neodporúčame TIP: Pri infekcii dolných dýchacích ciest, nádche alebo chrípke odporúčame zápar z mletých horčičných semienok Používajte však iba horčičné semienka alebo prášok z horčičných semienok, NIE OLEJ - ten je toxický, hlavne ten rozriedený! DRUHY HORČICE Horčica je hustá žltá alebo žltohnedá pasta, ktorá sa používa na dochucovanie pokrmov, na prípravu marinád, majonéz, zálievok do šalátov alebo iba tak mäsu a údeninám Vyrába sa z horčičných semienok, vody, octa, soli, cukru, oleja a korenia Niekedy býva zafarbená kurkumou Existujú 3 druhy horčničných semienok, biele, čierne a hnedé Zberajú sa malé guľaté semienka najčastejšie hnedé, pretože sa najjednoduchšie zbierajú Čierne semienko má ostrejšiu a štiplavejšiu chuť, čo sa využíva pri výrobe horčíč francúzskeho typu (Dijonskej horčice) Rozlišujeme horčicu plnotučnú, ktorá je vyrobená z bielych horčičných semienok, má žltú farbu (vďaka prifarbeniu) a je jemne mletá Plnotučná horčica sa používa na marinádu, na ochucovanie pokrmov, omáčok, alebo iba tak na namáčanie údenín Ďalšou obľúbenou horčicou je kremžská horčica, ktorá pochádza z rakúskeho mesta Kremže a je vyrobená…
Ďalšie produkty od výrobcu Jiří Kosina
Ďalšie produkty v kategórii Omáčky a pasty