POPIS
Servírovacia lopatka na torty z kolekcie Nuova od výrobcu WMF je vyrobená z ušľachtilej nerezovej ocele Cromargan® 18/10, ktorá je hygienická, odolná proti korózii, nechytá pachy ani chute a má dlhú životnosť Lopatka má dĺžku 23 cm Má hladký dizajn a ta sa jednoducho čistí Umožní pohodlné servírovanie tort, koláčov ale môžete ju použiť napríklad aj na servírovanie pizzy, lasagní, pašteky a pod Vhodné do umývačky riadu
ŠPECIFIKÁCIE
Priemer: 23,2 cm
Materiál: nerezová oceľ Cromargan® 18/10
Farba: strieborná
VÝHODY A NEVÝHODY
Lopatka na torty je vyrobená z nerezovej ocele 18/10, ktorá je hygienická, nepohlcuje pachy ani chute, je odolná proti korózii, má dlhú životnosť
Na servírovanie koláčov, tort, lasagní, pašték atď
Vhodná do umývačky riadu
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno, v súlade s návodom
NEREZOVÁ OCEĽ 18/10 CROMARGAN®
Nerezová oceľ je veľmi žiadaným materiálom pre kuchynské vybavenie ako sú príbory, hrnce, panvice atď Nerezová oceľ, ako už názov napovedá nehrzdavie - je odolná proti korózii, má dlhú životnosť, nepohlcuje chute ani pachy, je hygienická a jednoducho sa čistí Nerezová oceľ je tiež obľúbená pre krásny vzhľad Čo znamená 18/10 ? Nerezová oceľ 18/10 Cr-Ni je tzv potravinárska oceľ (vhodná na riad) a obsahuje 18% chromu, 10% niklu a 72% ocele Cromargan® je ušľachtilá nerezová oceľ 18/10 spoločnosti WMF Z latiny Crom (=chrom), argan (=striebro), čo vyjadruje krásny lesklý vzhľad nerezovej ocele
RECEPT NA TORTU SACHER
Ingrediencie130 g kvalitnej horkej čokolády, 135 g masla izbovej teploty + na vymazanie formy, 150 g múčkového cukru, 6 veľkých vajec izbovej teploty, 1 lyžička vanilkového extraktu, 110 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, hrubá múka na vysypanie formy, 300 g ríbezlového alebo marhuľového džemu, 2 lyžice kvalitného rumu
Na polevu160 g kvalitnej čokolády (pol na pol horká a vysokopercentná mliečna čokoláda), 200 g krupicového cukru
Postup1 Čokoládu nalámte na kúsky, rozpustite ju vo vodnom kúpeli a nechajte za stáleho miešania vychladnúť Medzitým ručným šľahačom alebo v kuchynskom robote našľahajte maslo, prisypte múčkový cukor a všetko ušľahajte dosvetla a dohladka Potom k maslu po jednom pridávajte žĺtky Nakoniec primiešajte čokoládu a vanilkový extrakt
2 Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom a postupne pridávajte do čokoládovej zmesi Postupujte zľahka, sneh ako keby preklápajte Potom k zmesi pozvoľna prisypávajte múku Dávajte pozor, aby sneh nespadol!
3 Formu o priemere 23 cm vymažte, vysypte hrubou múkou a nalejte do nej čokoládovú zmes Pečte na strednej mriežke pri 200°C, u teplovzdušnej rúry pri 180°C 15 minút Znížte teplotu o 20°C a pečte ďalších 45 minút Potom uprostred zapichnite špajdlu: pokiaľ je po vytiahnutí čistá, máte hotovo Počítajte s tým, že korpus sa uprostred nafúkne Nechajte ho uprostred vychladnúť vo forme, potom ho vyklopte na mriežku
4 Zarovnajte povrch korpusu a horizontálne ho prekrojte Teraz si pripravte ríbezľovú alebo marhuľovú glazúru Džem dajte spolu s rumom do kastróla a na strednom plameni priveďte do varu Stále premiešavajte Varte zhruba 3 minúty - mali by ste získať lepkavú hustejšiu zmes Prepasírujte a ešte teplou glazúrou potrite časť korpusu Priklopte horný diel a natrite aj celý povrch a strany torty Nechajte zaschnúť
5 Polevu na sacher pripravíte pomerne jednoducho: čokoládu nechajte rozpustiť vo vodnom kúpeli Medzitým zvarte cukor s 125 ml vody a zhruba 5 minút varte a potom…