Logo Logo
Marhuľový džem s chilli a levanduľou My Chilli 260 g
Marhuľový džem s chilli a levanduľou My Chilli 260 g
Krátky popis Vo zľave produkt Marhuľový džem s chilli a levanduľou My Chilli 260 g od výrobca My chilli u nás nájdete najlacnejšie za 5,49 €
Obvyklá cena
  • 5,49
Výrobca/Značka
My chilli
EAN 8594180500358
Hodnotenie
POPIS Marhuľový džem s chilli a levanduľou od výrobcu My Chilli je vyrobený z farmárskych moravských surovín Základom tohto džemu sú samozrejme marhule, nevšednosť mu však dodáva príchuť levandule Džem je navyše mierne pikantný vďaka sušeným chilli papričkám odrody Naga Bhut Jolokia, čo je jedna z najpálivejších chilli papričiek sveta Vyskúšajte tento pikantný džem s palacinkami alebo v iných dezertoch Skvele sa hodí napríklad k vanilkovej zmrzline ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: marhule 58 %, cukor, výluh z levandule 4,8 %, citrónová šťava, pektín, sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia Stupeň pálivosti:      Hmotnosť: 260 g Krajina pôvodu: Česká republika Vhodné k: palacinkám, do dezertom, k vanilkovej zmrzline PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Skladujte v temne pri teplote 4 až 25°C Po otvorení skladujte pri teplote do 10°C a spotrebujte do 4 týždňov PALACINKY S MARHUĽOVÝM DŽEMOM Ingrediencieštipka soli, 40 g práškového cukru + na posypanie, 1/2 mlieka, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, marhuľový džem, pár čerstvých jahôd, šľahačka alebo kyslá smotana k podávaniu (voliteľné) Postup1 Ingrediencie zmiešajte v mise dohromady, ideálne je použiť ručný šľahač a cesto vyšľahať2 Na troške oleja smažte tenké palacinky3 Hotové palacinky potrite marhuľovým džemom, prehnite alebo zatočte a posypte múčkovým cukrom Podávajte s čerstvými jahodami a šľahačkou alebo kyslou smotanou Zdroj receptu: https://receptyvarenicz/klasicke-sladke-palacinky/ RECEPT NA DOMÁCU VANILKOVÚ ZMRZLINU S KÚSKAMI ČOKOLÁDY 200 g cukru múčka, 250 ml smotany na šľahanie, 45 ml mlieka, 1 vanilkový lusk, 1 vanilkový cukor, 7 žĺtkov, 2 - 3 lyžice strúhanej čokolády Postup:  1 Žĺtky vyšľahajte s oboma cukrami do svetlej peny 2 Vanilkovú dužinu povarte v mlieku a zmiešajte so smotanou 3 Potom všetko preceďte do žĺtkovej peny a za stáleho miešanie povarte do zhustnutia 4 Vychladnutú zmes môžete zmiešať so strúhanou čokoládou a v miske vložte do mrazničky asi na 2 hodiny Podávajte s čerstvým ovocím a domácou šľahačkou Zdroj receptu a obrázku k receptu: https://wwwzenacz/volny-cas/recepty-na-domaci-zmrzlinu-jde-to-i-bez-zmrzlinovace/r~i:article:785158/ NAGA BHUT JOLOKIA Chilli paprička odrody Naga Bhut Jolokia dosahuje extrémnu pálivosť 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotiek pálivosti) Táto chilli paprička bola od roku 2007 uvedená v Guinnessovej knihe rekordov ako najpálivejšia chilli paprička sveta Ako ju predbehla paprička Trinidad Scorpion Moruga a neskôr Carolina Reaper s 2 200 000 SHU Naga Bhut Jolokia vznikla krížením chilli papričiek druhu Chinense a Frutescens Pochádza z Indie, ale pestuje sa aj na Srí Lanke (tam je známa pod názvom Nai Mirris - Cobra chilli) Zaujímavosťou je, že si ju domorodcovia zo severovýchodnej Indie rozmazávajú na ploty alebo ju používajú ako dymovnicu na ochranu proti divokým slonom Využíva sa v k obranným sprejom a v dymových granátoch Naga Bhut Jolokia navyše ochráni telo v horúčavách, pretože zvyšuje potenie a tým sa znižuje teplota organizmu Spolu s červenou papričkou Habanero umožnila krížením vznik najpálivejšie chilli papričky sveta (2018) Carolina Reaper
Ďalšie produkty od výrobcu My chilli
Ďalšie produkty v kategórii Džemy