Logo Logo
Mizkan ryžový ocot neochutený 500 ml
Mizkan ryžový ocot neochutený 500 ml
Krátky popis Kvalitný a lacný produkt Mizkan ryžový ocot neochutený 500 ml od výrobca Mizkan u nás nájdete takmer zadarmo za 3,99 €
Obvyklá cena
  • 3,99
Výrobca/Značka
Mizkan
EAN 4970077203078
Hodnotenie
POPIS Tradičný japonský ryžový ocot sa používa k ochuteniu ryže na sushi a k dochucovaniu jedál najmä v ázijskej kuchyni Ryžový ocot sa vyrába z fermentovanej ryže alebo ryžového octa, a to najmä v Japonsku, Číne, Vietname Tento ocot je vyrobený z geneticky modifikovanej kukurice  ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: destilovaný ocot (pšenica, ryža, kukurica, alkohol < 0,05 %), voda Alergény: Obsahuje lepok Určenie: dochucovanie jedál, ochutenie sushi ryže, pri príprave sushi NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pre 100 gramov) Kalórie: 101 kJ / 24 kcal Tuky: 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 6,8 g z toho cukry: 0 g Bielkoviny:  0 g Soľ: 0 g Vláknina: 0 g PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale  RYŽOVÝ OCOT Ryžový ocot sa používa najmä v ázijskej kuchyni Vyrába sa z fermentovanej (kvasenej) ryže alebo z ryžového vína Existuje svetlý aj tmavý ryžový ocot Svetlý ryžový ocot sa používa predovšetkým v Japonsku pri príprave sushi, ale je vhodný aj na dochucovanie rôznych jedál S tmavým ryžovým octom sa stretnete skor Číne RYŽOVÝ ROZVAR NA OCHUTENIE RYŽE Teraz si pripravíme octový nálev na sushi Ideálny pomer 6 : 4 : 1 60 ml ryžového octa  40 g cukru 10 g soli 1 Všetko poriadne premiešame, aby sa cukor a soľ rozpustili Pokiaľ zmes ohrejeme, cukor a soľ sa v teple lepšie rozpustí 2 Uvedené množstvo vystačí na dochucenie zhruba 300 g neuvarenej ryže Pokiaľ varíte ryže menej, zvyšok ochuteného octa na sushi môžete pokojne  skladovať pár mesiacov v chladničke, prípadne ho využiť ako nálievku na šalát alebo súčasť dresingov Pokiaľ sa vám nechce vyrábať si octový nálev, môžete si kúpiť hotový sushi ocot 3 Ryžu na sushi je nutné približne 20 minút chladiť Potom ju premiestime do pripravenej misy, ideálne drevenej a postupne do nej pomaly primiešavame octový nálev 4 Určite ho nelejte naraz na jedno miesto, pretože by ste si nechtiac mohli všetku prácu pokaziť a sushi ryžu okyseliť príliš 5 Odporúčame si malú časť nálevu na sushi odložiť na neskôr 6 Ochutenú ryžu na sushi necháme takmer úplne vychladnúť Pozor: Uvarenú ryžu nikdy neochucujte octovým nálevom v kovovej nádobe Ideálna je špeciálna drevená nádoba na chladenie sushi ryže (nazývané hangiri), ale postačí aj iná drevená, plastová alebo keramická miska PRÍPRAVA SUSHI RYŽE Aby sa vám sushi podarilo, vždy používajte ryžu vhodnú na sushi, nikdy nie obyčajnú Iba ryža na sushi vám zaistí tú správnu lepivosť, aby vám sushi držalo pohromade a malo ten správny tvar Postup: 1 Sushi ryžu si najskôr dobre niekoľko krát prepláchneme Voda nemusí byť celkom priezračná, ale rozhodne nesmie byť kalná 2 Sushi ryžu vložíme do hrnca a nalejeme zhruba toľko vody, aby ryžu presahovala o 1 cm Dáme variť 3 Keď začne dostatočne voda so sushi ryžu vrieť, zľahka (!) ju premiešame a stiahneme výkon na menší stupeň 4 Ryža by mala byť hotová vtedy, keď sa odparí všetká voda 5 Hotovú ryžu na sushi odstavíme a odkryjeme pokrievku a necháme vychladnúť 6 Pokiaľ si nielen sushi ryžu pripravujete často, doporučujeme zaobstarať si kvalitný rýžovar Ušetrí vám čas aj prácu a ryžu si môžete pokojne uvariť vopred
Ďalšie produkty od výrobcu Mizkan
Ďalšie produkty v kategórii Sushi