POPIS
Rímska rasca je jedno zo základných indických korení, ktoré spolu s koriandrom dodávajú indickému jedlu charakteristickú výraznú chuť a arómu Chuťovo je rímska rasca o niečo ostrejšia a mierne kyslastá než klasická rasca Pridáva sa do indických zmesí, k zelenine, strukovinám alebo do šalátov
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: 100% rímska rasca = kumín
Butter Chicken
Ingrediencie
1 kg kuracích pŕs
morská soľ
čierne mleté korenie
1/2 lyžičky kurkumy
6 lyžíc masla ghee
1 a pol hrnčeka nakrájanej cibule
3 lyžičky korenia garam masala
1 lyžička mletého chilli
1 lyžička rímskej rasci
1 lyžička kayenského korenia
1 lyžica nastrúhaného zázvoru (pokiaľ nemáte čerstvý môžete použiť aj mletý sušený zázvor)
3 strúčiky cesnaku
štipka mletej škorice
400 g rajčinovej omáčky
hrnček vody
hrnček smotany na šľahanie
čerstvý koriander
Postup
1 Nakrájajte kuracie prsia na kocky a obaľte ich v soli, korení, s kurkumou a s chilli a nechajte 15 minút marinovať
2 Kuracie kúsky potom dozlatova opečte na 2 lyžiciach masla a vyberte z panvice
3 Rozpustite na panvici ďalšie 2 lyžice masla a tentokrát osmažte cibuľu s korením garam masala, chilli, rascou, kayenským korením, nastrúhaným zázvorom, pretlačeným cesnakom a štipkou škorice
4 K cibuli a koreniu prilejte na panvicu rajčinovú omáčku a priveďte k varu
5 Prilejte vodu a smotanu a opäť priveďte k varu
6 Nakoniec do omáčky vložte opečené kúsky kuracieho mäsa a pod pokrievkou jedlo ďalších 10 - 15 minút poduste
7 Vmiešajte posledné 2 lyžice masla a podľa chuti dochuťte soľou a korením
8 Podávajte s jazmínovou ryžou a čerstvým koriandrom
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatný výrobky značky TRS alebo na podobné produkty