POPIS
Set vidličiek na morské plody od výrobcu De Buyer obsahuje 4 servírovacie vidličky pomocou, ktorých jednoducho oddelíte mäso mäkkýšov alebo kôrovcov z ich pancierov, bez porušenia mäsa Z jednej strany majú vidličky menšie hroty a z druhej väčšie hroty Vidličky sú ergonomicky tvarované pre pohodlný úchop Tieto špeciálne vidličky sú ideálne na servírovanie krabov, homárov, langustov
Vidličky sú vyrobené z nerezovej ocele, ktorá je hygienická, odolná proti korózii, nechytá pachy ani chute, jednoducho sa udržiava a čistí Nie sú vhodné do umývačky riadu Odporúčame šetrné ručné umývanie Dĺžka vidličiek je 21 cm
ŠPECIFIKÁCIE
Dĺžka: 21 cm
Materiál: nerezová oceľ
Farba: strieborná
VÝHODY A NEVÝHODY
Vidličky na morské plody sú vyrobené z nerezovej ocele, ktorá je odolná proti korózii, hygienická, nechytá pachy ani chute
Jednoduchá údržba a čistenie
Set obsahuje 4 servírovacie vidličky
Vidličky sú dvojité - z jednej strany majú malé hroty a z druhej strany veľké hroty
Ergonomicky tvarovené pre pohodlný úchop
Vhodné do umývačky riadu
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno
HOMÁR S BYLINKOVÝM MASLOM
Ingrediencie
1 homár (cca 1 kg), lístky kôpru, kapucínka a výhonky hrášku na ozdobenie, hrianka z bieleho chleba k podavaniu
Na bylinkové maslo
1 lyžica nasekanej pažítky, 1 lyžica nasekanej hladkolistej petržlenky, 1 lyžica nasekaného estragonu, 1 lyžica nasekaného kôpru, 1 lyžica olivového oleja, 1/2 BIO citrónu (jemne nastrúhaná kôra a vytlačená šťava), 2 strúčiky cesnaku (posekaný), 125 g zmäknutého masla, soľ, kajenské korenie
Postup
1 Homára usmrťte (najlepšie klepnúť po hlave, vhodiť do vriacej vody a chviľu variť kým zoranžovie) Špičku noža postavte na linku, ktorú má homár na hlave, ostrie noža smerujte k hlave Nôž zabodnite (chce to skutočne silu!), prerežte hlavu a prepoľte ju Nôž otočte a prerežte aj chvost na dve časti
2 Bylinky rozmixujte s olejom, pridejte citrónovú šťavu aj kôru a cesnak, všetko zašľahajte do masla, osoľte, okoreňte, zabaľte a dajte chladiť
3 Odlomte celé klepetá a nalomte ich v kĺboch tak, aby sa do nich pri pečení dostalo maslo
4 Klepeto nalomte – najlepšie to pôjde tupou stranou noža - niekoľko krát do neho silno klepnite Môžete ho ale aj naštiepiť kliešťami alebo si pomôcť kladivkom či tĺčikom
5 Rozklepnite ramienka, ktoré niesú klepetá, najlepšie to pôjde pomocou noža a kladivka Nôž položte ostrím na ramienko a klepnite, nemusíte ho úplne prepoliť, stačí iba otvoriť
6 Rúru predhrejte na 185°C Maslo vyberte z chladničky alebo z mrazničky a časť nakrájajte na hrubšie plátky
7 Klepetá aj polovicu homára rezom nahor dajte do pekáča Maslo rozložte z vrchnej strany Dajte na 10 minút piecť Presuňte na tanier, prelejte zvyšným rozpusteným maslom a ozdobte bylinkami
Podávajte s bielym pečivomZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky De Buyer alebo na podobné produkty ďalších značiek