POPIS
Tabasco omáčka Red Pepper je veľmi palivá, na stupnici pálivosti má 2500 až 5000 jednotiek SHU Omáčka je koncentrovaná a spotrebujete vždy len pár kvapiek Pridajte ju všade tam, kde potrebujete zdôrazniť chuť jedla Mleté mäso, steak, ryby, polievky, omáčky, ryža alebo zeleninové jedlá budú milovníkom ostrého chutiť ešte viac
Tabasco neobsahuje žiadne kalórie a má nízky obsah sodíka, je ideálny pre ochutenie jedál pri všetkých dietách (nízkokalorické, nízkosacharidové, nízkosodíkové, cholesterolové atd)
ŠPECIFIKÁCIE
Zloženie: červené chilli papričky, jedlá soľ, kvasný liehový ocot
Stupeň pálivosti: (2500 až 5000 SHU)
Objem: 57 ml
Vhodné k: mletému mäsu, steakom, rybám, duseným jedlám, ryži, do polievok, do omáčok, mexickej kuchyni
NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pre 100 g)
Kalórie: 67 kJ / 16 kcal
Tuky: 0,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 1,6 g z toho cukry: 0 g
Bielkoviny: 1 g
Soľ: 1,8 g
Vláknina: 1,3 g
PRAKTICKÉ RADY
Pred otvorením pretrepte Skladujte a uchovajte v suchu Po otvorení uchovávajte v chladničke (+6°C) a spotrebujte do 30 dní
RECEPT NA CHILLI CON CARNE
1 lyžica olivového oleja, 1 veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semienok a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množstvo a druh zvoľte podľa požadovanej výslednej pálivosti pokrmu), 1 strúčik cesnaku (prelisovaný), 1 lyžička sušenej sladkej papriky, 1 lyžica drvenej rasci, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčín (nasekaných), 1/2 lyžice sušenej majoránky, 2 štvorčeky čo najkvalitnejšej horkej čokolády, soľ a korenie, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 400 g sterilizovaných červených fazulí
K podávaniu: 2 rajčiny (nakrájané), 2 lyžice čerstvého koriandru, kukuričné tortilly
Postup:
1 Olej rozpáľte na strednom plameni, vhoďte cibuľu a za pravidelného miešania ju asi 5 minút opekajte Mala by zmäknúť a zosklovatieť Potom prisypte papriku, chilli, cesnak, sušenú papriku a rascu Smažte ďalších 5 minút, potom ztĺmte plameň, pridajte do panvice mleté mäso a dôkladne ho osmažte Postupte by sa malo rozpadať z väčších hrudiek na úplne malé kúsky Dbajte nato, aby sa opieklo všetko a zo všetkých strán
2 Vývar prelejte do panvice Pridajte konzervované rajčiny, prisypte majoránku, čokoládu, soľ a čierne korenie Dôkladne zamiešajte, pridajte rajčinový pretlak a znovu premiešajte Priveďte k varu, potom zatiahnite plameň na minimum a nechajte všetko 20 minút prebublávať Občas zamiešajte Nakoniec prisypte zliate okvapkané fazule Znova priveďte k varu a ešte krátko povarte Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody Podľa potreby dokoreňte čiernym korením a soľou
Podávajte v kukuričných tortillách ozdobené rajčinami a koriandromZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz
Druh papričky
Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño
5 000
Chipotle