Nôž na mäso Grand Prix II je štíhly nôž s robustnou, 20 cm dlhou čepeľou a jemným ostrím Je vhodný na prípravu všetkých druhov mäsa a na porciovanie pečienky
Vidlička na mäso Grand Prix II je vhodná na pridržiavanie pečienky pri jej porciovaní, veľmi dobre tiež poslúži pri servírovaní nakrájaných plátkov mäsa Pohodlná rukoväť padne do ruky, jej správna ergonómia zaručuje bezproblémovú manipuláciu
Séria Grand Prix II
Vysoko funkčné kované nože vyrobené v Solingene
Pre profesionálnych kuchárov a nadšencov v kuchyni
Ergonomická, protišmyková rukoväť zo syntetického materiálu
Bezškárová, opatrená aplikáciou z nehrdzavejúcej ocele s logom značky
Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou zabezpečí dokonalú hygienu
Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
Mimoriadne ostrá čepeľ, ktorá sa ľahko udržuje
Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
Špeciálny proces brúsenia PEtec riadený počítačom
Presné ručné honovanie a leštenie zabezpečí dokonalé ostrie
Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované laserom
Štandardný tvar záštity
Nože možno umývať v umývačke riadu – odporúčame však ručné umývanie
Predĺžená záruka na výrobné a materiálové chyby 15 rokov
WÜSTHOF, to sú nože vysokej kvality vyrobené s veľkou starostlivosťou až do posledného detailu Presne tak, ako sa od nožov zo Solingenu očakáva Moderná séria nožov Grand Prix II, ktorých čepele sú kované z jedného kusa legovanej nehrdzavejúcej nožiarskej ocele X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým dizajnom, kvalitou spracovania a následne potom vysokým komfortom použitia
Rukoväť nožov Grand Prix II vyrobená z odolného syntetického materiálu v čiernej farbe je veľmi pohodlná na použitie nielen pre svoj ergonomický tvar, ale tiež kvôli protišmykovému povrchu použitého materiálu Materiál znesie umývanie v umývačke riadu, aby sa však zachovala kvalita ostria odporúčame ručné umývanie, ktoré je pre kvalitu noža vhodnejšie
Špeciálny proces brúsenia nožov WÜSTHOF riadený počítačom slúži na to, aby boli nože dokonale ostré Počítač za pomoci laseru premeria ostrie noža a zadá robotu informácie k perfektnému nabrúseniu Počítačová podpora výroby tak prináša nožom extrémne vysoký počiatočný rezný výkon (po celej dĺžke ostria čepele) a jeho dlhú životnosť Kvalita ostria je vysoká a čo je dôležité, ľahko obnoviteľná
Použité technológie a materiály
K výrobe nožov WÜSTHOF je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky využíva chróm, molybdén a vanád Vďaka pridanému chrómu je nehrdzavejúca, čo je u kuchynských nožov žiadané
Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070 °C a následne sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60 °C Napokon popúšťaním (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200 °C počas 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58 ° Rockwella a vyššiu húževnatosť
Špeciálny proces brúsenie nožov WÜSTHOF s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria Ide o špičkovú technológiu, kedy sú nože brúsené za pomoci robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednom rade dlhá životnosť ostria
Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočné rezacie schopnosti a presné ovládanie v reze Ostrý uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie Vďaka klinovému výbrusu preniká nôž bez väčšieho úsilia potravinami
Štandardná záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusa ocele Zabezpečuje správne rozloženie váhy, chráni prsty pred skĺznutím na ostrie a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža
Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu s protišmykovým povrchom, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám Možno ju umývať v umývačke riadu Bezškárový dizajn a dokonalé lícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií, nože tak spĺňajú hygienické normy
Brúsenie nožov WÜSTHOF
Každý nôž je potreba čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní otupí Na udržanie a oživenie…