POPIS
Japonský nôž Santoku Zwilling Miyabi z rady 6000MCT má čepeľ o dĺžke 18 cm, ktorá má autentický japonský tvar s povrchovou úpravou čepele Tsuchime (vyklepávaný povrch) Tento štruktúrovaný povrch zaisťuje nie len originálny vzhľad, ktorý sa v Japonsku prirovnáva k odrážajúcemu sa mesiacu na hladine oceánu a priehlbiny navyše zabraňujú tomu, aby pri krájaní suroviny ostávali na nožíku Vďaka tomu je nôž maximálne výkonný Nôž Santoku má univerzálne využitie - ideálny na krájanie, sekanie, drvenie, vhodný na zeleninu, mäso, ryby aj bylinky V ázijskej kuchyni sa používa na krájanie zeleniny na tenké rezance a krájanie mäsa na malé kúsky pre rýchlu prípravu v panvici WOK Dlhá a široká čepeľ s jemným ostrím prináša rovnomerné rozloženie sily Krájanie je vďaka tomu pohodlné a presné Vyššia fazeta (skosená hrana ostria) znižuje trenie a krájanie je tak ešte presnejšie
Tento nôž má ergonomicky tvarovanú a komfortnú rukoväť v tvare D pre pohodlnú a bezpečnú manipuláciu Rukoväť je vyrobená z Cocobolo Pakka, čo je exotické drevo, ktoré nožíku dodáva luxusný vzhľad Eleganciu nožíku pridáva aj nerezová pätka s logom Miyabi, ktorá nôž vyvažuje Jadro je vyrobené z mikrokarbidovej práškovej ocele MC63 a je vložené medzi 2 vrstvy nerezovej ocele Oceľ je kalená pri teplote - 196 °C, čo prináša extrémnu tvrdosť 63 HRC (Rockwellova stupnica) Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým doostrením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože
Výrobok je dostupný IBA NA OBJEDNÁVKU! Pre informácie o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshopsk alebo na tel +421 940 952 131 K dodanie cca zhruba za 4 - 6 týždňov od objednania Ďakujeme za pochopenie
ŠPECIFIKÁCIE
Dĺžka ostria: 18 cm
Dĺžka noža: 32 cm
Výška čepele: 4,6 cm
Hmotnosť: 216 g
Materiál: nerezová oceľ, mikrokarbidová prášková oceľ, drevo Cocobolo Pakka
Farba: strieborná, tmavohnedá
Záruka: doživotná - na výrobné vady čepele
1 Oceľ
Čepele nožov sú vyrobené z 2 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 63 HRC Rockwellovej stupnice Jadro noža je vyrobené z MC63 (mikrokarbidovej práškovej ocele) Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote - 196°C, vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou Čepele majú unikátnu povrchovú úpravu Tsuchime (vyklepávaný povrch), ktorý pripomína mesiac odražajúci sa na hladine oceánu
2 Rukoväť
Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z exotického dreva Cocobolo Pakka, ktoré spolu s premyslenými detailami dodáva nožom luxusný vzhľad Rukoväť zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom Vďaka nerezovej pätke, ktorá je vybavená logom noža Miyabi, sú nože dokonale vyvážené
3 Ostrie
Čepeľ je symetricky brúsená, čo spolu s tepaným povrchom zaisťuje jednoduchý prienik surovinami Trojfázové ručné ostrenie tradišnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskými majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele dlhotrvajúca