POPIS
Japonský nôž Santoku Zwilling Miyabi z rady 7000D má čepeľ o dĺžke 18 cm, ktorá má autentický japonský tvar s damascénskym (kvetinovým) dizajnom čepele Nôž Santoku je typický pre ázijskú kuchyňu a je obdobou pre európsky kuchársky nôž Japonský nôž má univerzálne využitie - ideálny na krájanie, sekanie, drvenie, vhodný na zeleninu, mäso, ryby aj bylinky V ázijskej kuchyni sa používa najmä na krájanie zeleniny na tenké rezance a krájanie mäsa na malé kúsky pre rýchlu prípravu v panvici WOK Dlhá a široká čepeľ s jemným ostrím prináša rovnomerné rozloženie sily Krájanie je vďaka tomu pohodlné a presné Vyššia fazeta (skosená hrana ostria) znižuje trenie a krájanie je tak ešte presnejšie
Tento nôž má vykrojenú záštitu, ktorá bráni skĺznutiu prstov pri krájaní a komfortná rukoväť tvare D pre dokonalé vyváženie a maximálnu kontrolu nad nožom Rukoväť je vyrobená z Micarty, čo je zmes živice a ľanu a nerezovej ocele Micarta dodáva nožu prírodný vzhľad, ale zároveň je veľmi odolná voči kyslému prostrediu Čepeľ noža je vyrobená zo špeciálnej vysokouhlíkovej ocele CMV60, ktorá má 64 vrstiev a je kalená pri teplote - 196°C, čo prináša extrémnu tvrdosť 60 HRC (Rockwellovej stupnice) Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým brúsením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou
Symetrický brus a ostrie Katana Edge zaisťuje jednoduchý prienik surovinami Nôž má vyššiu hmotnosť, ktorá spolu s perfektnou ostrosťou umožňuje rezanie vlastnou váhou noža Táto rada sa svojou hmotnosťou dá porovnať s nožmi západného štýlu, čo ocenia najmä tí, ktorí radi pracujú s ťažšími nástrojmi Nôž nie je možné umývať v umývačke riadu, je nutné umývať iba ručne Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože
Výrobok je dostupný IBA NA OBJEDNÁVKU! Pre informácie o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshopsk alebo na tel +421 940 952 131 K dodanie cca zhruba za 4 - 6 týždňov od objednania Ďakujeme za pochopenie
ŠPECIFIKÁCIE
Dĺžka ostria: 18 cm
Dĺžka noža: 23,3 cm
Výška čepele: 4,5 cm
Hmotnosť: 240 g
Materiál: nerezová oceľ CMV60, micarta
Farba: strieborná, čierna
Záruka: doživotná - na výrobné vady čepele
1 Oceľ
Čepele nožov sú vyrobené zo špeciálnej ocele s 64 vrstvami a tvrdosťou 60 HRC Rockwellovej stupnice Jadro noža je vyrobené z CMV60 ocele vysokej tvrdosti, ktorá obsahuje kobalt, molybden a vanad Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote -196°C, vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou Nože majú unikátny damascénsky (kvetinový) dizajn
2 Rukoväť
Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z Micarty (živice a ľanu) a nerezovej ocele Micarta prináša drevený vzhľad, ale zároveň vysokú odolnosť voči kyselému prostrediu Zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom
3 Ostrie
Čepeľ je symetricky brúsená, čo spolu s ostrím Katana Edge zaručuje jednoduchý prienik surovinami Trojfázové ručné ostrenie tradičnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskymi majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele…