Džezva nerezová s pokrievkou 440 ml na výrobu tureckej kávy je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele s neohrievacou bakelitovou rukoväťou a pohodlným výtokom na nalievanie kávy. Spôsob varenia kávy má výrazný vplyv na jej arómu a chuť. Varenie tureckej kávy vám umožňuje extrahovať z mletých zŕn príchute charakteristické pre daný druh. Turecká káva je známa predovšetkým tým, ako je pripravovaná. Voda používaná na varenie musí byť veľmi studená, aby sa pri zohriatí kávy z kávy vyťažilo maximum. Parametre džezvy kapacita 440 ml Prečo kúpiť džezvu nerezovú s pokrievkou Je ideálna na prípravu kávy, čaju a na ohrev napríklad mlieka, ľahko sa čistí a používa Vhodná tiež do umývačky riadu A môže sa používať práce na keramických, plynových a elektrických sporákoch (okrem indukčných) Spôsob prípravy kávy: 1. Nalejte kávu do téglika, pridajte cukor a (voliteľne, podľa vašich preferencií chuti) koreniny, potom zalejte vodou podľa daných pomerov a ešte pol šálky. 2. Vložte téglik na oheň a podržte ho, kým sa neobjaví pena (infúzia „stúpa“). Nenechajte kávu zovrieť! 3. Potom nádobu odstavte z ohňa a počkajte, kým sa káva usadí. Potom ju znovu zohrejte, kým sa neobjaví pena. 4. Celý postup opakujte celkovo trikrát a potom nalievajte zápar do pohárov. To je možné vykonať pomocou sitka na vypúšťanie kávovej usadeniny. Dobrú chuť!.
Druh |
Džezva |
EAN |
5902539659429 |